Jesper Lok tillträder som koncernchef för ALLIANCE+

Jesper Lok tillträder idag som koncernchef för ALLIANCE + som sedan starten 2009 har vuxit kraftigt och idag är en ledande skandinavisk Facility Service-koncern med verksamhet i Danmark, Sverige och Norge.

ALLIANCE+ har utvecklats från att vara två regionala städföretag med en total omsättning på 400 miljoner DKK till en skandinavisk Facility Service-koncern som efter förvärvet av CS Nord A/S i november 2016, även erbjuder catering och har en omsättning på 1,4 miljarder DKK. Jesper Loks omfattande kommersiella, strategiska och ledningsmässiga erfarenhet från bland annat Falck Emergency, DSB och A.P. Moller Maersk-koncernen, kommer att bidra att fortsätta koncernens utveckling.

“Jag är glad över att välkomna Jesper Lok som koncernchef för ALLIANCE+ och ser fram emot att dra på hans erfarenhet i den fortsatta utvecklingen av koncernen. Jesper tillför värdefull kommersiell kompetens och en dokumenterad förmåga att leda företag under tillväxt och förändring. Jag är övertygad om att Jesper kan stärka vår verksamhet och se till att vi når våra tillväxtmål under de kommande åren”, säger Stig Pastwa, ordförande i ALLIANCE+.

Jesper Lok är utbildad inom sjöfarten och har en MBA från Nova Southeastern University och andra kompletterande utbildningar från bland annat Harvard, INSEAD och IMD. Han är dessutom ordförande för ESVAGT och J. Lauritzen, vice ordförande i Danish Crown och medlem av presidiet i UNICEF Danmark.

“Jag ser fram emot att bli en del av ALLIANCE+ och arbeta tillsammans med teamet för att fortsätta koncernens positiva utveckling och försöka hitta nya möjligheter till förbättringar och tillväxt”, säger koncernchef Jesper Lok.

Nicholas Brace Olsen har varit förordnad koncernchef sedan Henrik Nordlunds avgick under januari 2017 och han kommer att fortsätta vara VD för koncernens danska verksamhet nu när Jesper Lok tillträder som koncernchef.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Stig Pastwa, ordförande, ALLIANCE+ Tel.: +45 23 34 35

 

Om ALLIANCE+ Alliance+ är en ledande skandinavisk Facility Service-koncern med verksamhet i Danmark, Sverige och Norge. Företaget sysselsätter mer än 5 300 välutbildade medarbetare som dagligen hanterar mer än 5 miljoner kvadratmeter i de skandinaviska länderna. Bland våra kunder återfinns några av Skandinaviens största företag, medelstora företag, detaljhandelskedjor och butiker, köpcentra, restauranger och den offentliga sektorn.