Nyheter 06.12.2021

Håller Sverige rent – i dag är det städarnas dag

Den första måndagen i december varje år infaller Städarnas dag. Tanken är att uppmärksamma alla lokalvårdare för deras enorma arbete och att höja respekten för alla som håller rent på arbetsplatser, i skolor och hem. Roy Lindberg från Malmö är någon som ALLIANCE+ vill lyfta fram inom detta område. Han har precis utsett till Årets städare av Clean Bright Awards.

Så här löd motiveringen när Roy vann priset: Han är en mångsidig städare som ständigt strävar efter att lösa problem så att kunden ska ha en trivsam arbetsplats. Roy är prestigelös och hjälper till med vad det än må vara som kunden vill ha hjälp med. Hans lojala, ansvarsfulla arbete och flexibla arbetssätt har gjort att kunden värdesätter honom så mycket, att de valde att förlänga kontraktet tack vare honom. Roy bemästrar allt inom städ med utmärkt kvalitet och resultat; lokalvård, fönsterputs, garage- och trappstädning.

Den som har sett Roy arbeta vet dessutom att han är ett starkt föredöme när det gäller ordning och reda. Städvagn, städrum och maskiner är alltid exemplariskt underhållna och i ordning och redo för att starta dagens arbete. En värdig vinnare med andra ord.

"Det kändes jättebra att bli utsedd till årets städare. Jag försöker alltid göra ett bra jobb och vet att jag är ganska duktig. Det viktigaste är att alltid göra sitt bästa, då blir man uppskattad"
Roy som har jobbat i fem år på ALLIANCE+

Han berättar att det först och främst handlar om god planering.

– Tänk dig att du har ett jobb som ska göras på två timmar, det är den tid du har. Då kan du inte springa och hämta saker. Du måste ha allting med dig, ungefär som att du går en slinga. Det är hemligheten, säger Roy.

Att städa professionellt är en sak, att göra det hemma hos sig själv är en helt annan. Så här beskriver han det:

– Jag håller hyfsad ordning men det är inte perfekt. Min lägenhet är för liten för att jag ska kunna städa bra. Jag har för många saker och måste hela tiden flytta på något för att komma åt. Nu tänker jag flytta till något större, säger Roy.

Städarnas dag är ett initiativ av Städbranschen Sverige som uppmanar alla att uppmärksamma sina lokalvårdare och kollegor lite extra. Det är de som ser till att alla kan komma till rena och fräscha skolor, kontor, offentliga platser och industrier nästan varje dag. Branschorganisationen föreslår att man ger lokalvårdare i sin närhet extra uppmärksamhet den här dagen, genom en fika, en blomma eller med ord.

Tilbaka